Etusivu » Työmarkkinat » EFEE

The European Federation of Education Employers (EFEE)

The European Federation of Education Employers (EFEE) on Euroopan komission hyväksymä eurooppatason työnantajajärjestö. EFEE perustettiin 2009. Suomesta järjestön jäseniä ovat sekä Sivistystyönantajat että Kuntatyönantajat KT.

 

EFEE on työnantajaosapuolena sektorikohtaisessa sosiaalidialogissa (The European Sectoral Social Dialogue in Education - ESSDE). Sosiaalidialogi tarkoittaa työnantaja- ja työntekijäjärjestöjen välistä neuvottelua ja yhteydenpitoa. Se koskee myös alakohtaisesti keskusteltavia yhteisiä tavoitteita ja toimia Euroopan tason politiikoissa. Toisena osapuolena sektoridialogissa on eurooppalainen opettajajärjestö ETUCE.

 

Sivistystyönantajien työmarkkinapäällikkö Risto Lerssi on nimitetty EU-tason koulutuksen ja tutkimuksen työnantajien edunvalvontaorganisaatio EFEE:n (The European Federation of Education Employers) varapuheenjohtajaksi kaudelle 1.4.2016 – 1.4. 2018.

 

Sivistystyönantajien työmarkkinalakimies Tari Aho osallistui EU-tasoiseen työhyvinvointia kehittävän hankkeen ohjausryhmään. Hankkeen tuloksena laadittiin yhdessä käytännön ohjeet opetusalan ammattijärjestöille ja työnantajille siitä, miten voidaan ehkäistä ja torjua psykososiaalisia riskejä opetusalalla.

 

Materiaalit:

Joint practical guidelines (FI)

Case study Finland (FI)

RP Leaflet (FI)