Etusivu » Blogi

Blogi

Kirjoituksia opetus- ja korkeakoulualasta
 

Arvostavia sanoja, vaikuttavia tekoja ja oppimisen iloa yhdessä
Susanna Niinistö-Sivuranta 17.05.2018

Koulutuksen tulevaisuus on yhä vahvemmin monialaista ja monitoimijaista yhteistyötä oppimisympäristöissä, joissa luovuudella ja teknologialla on suuri merkitys.

Lue kokonaan »

Suomen talouskasvun edellytykset
Meri Obstbaum 03.05.2018

Suomen talous kasvaa nyt neljättä vuotta ja kasvuvauhti on ohittanut euroalueen. Pitkän taantuman jälkeen kiinnikurottavaa kuitenkin riittää.

Lue kokonaan »

Maailman paras koulutusjärjestelmä rakennetaan yhdessä
Sanni Grahn-Laasonen 24.04.2018

Suomi tunnetaan maailmalla koulutuksesta. Se on meille ylpeyden aihe: suomalaisilla on korkea koulutustaso, peruskoululaisten osaaminen on kansainvälisesti parhaiden joukossa ja joka toinen työikäinen osallistuu koulutukseen.

Lue kokonaan »

Sipilän hallituksen viimeiset budjettiratkaisut
Harri Hietala 06.04.2018

Nykyinen hallitus valmistelee ensi viikolla viimeisen valtion talouden kehysratkaisunsa ja perään sitten alkaakin heti budjettiratkaisun tekeminen ministeriöissä. Suuria muutoksia harvoin tehdään enää tässä vaiheessa hallituskautta.

Lue kokonaan »

Sivistyskin vaatii johtamista
Mikko Luoma 27.03.2018

Merkittävä kansakuntamme menestyksen selittäjä on laajamittainen panostaminen koulutukseen. Vaikka nuorella valtiolla ei sata vuotta sitten ollut resursseja juuri mihinkään, oli sillä kuitenkin näkemys oppimisen merkityksestä yksilön ja yhteisön menestymistä edistävänä tekijänä. Laadukkaan koulutuksen saattaminen kaikkien ulottuville oli yksi varhaisista suomalaisista innovaatioista. Moni muu menestystekijämme on velkaa tälle perustavaa laatua olevalle lähtökohdalle.

Lue kokonaan »

Arkisto