Etusivu » Blogi

Blogi

Kirjoituksia opetus- ja korkeakoulualasta
 

Mihin haemme ratkaisua oppivelvollisuutta pidentämällä?
Minna-Marika Lindström 08.11.2017

Nyt käydään keskustelua siitä, pitäisikö oppivelvollisuutta pidentää vai ei. Vastausta etsittäessä tulee tarkkaan pohtia, mihin ongelmaan ollaan hakemassa ratkaisua. Yleensä yhden ongelman takaa paljastuu muita tekijöitä ja myös ratkaisukeinoja löytyy useita.

Lue kokonaan »

Onko sivistyksen ja oppilaitosten syytä olla huolissaan!?
Markku Lahtinen 07.11.2017

Suomi kuuluu maailman ranking-mittauksissa hyvin monissa teemoissa TOP-5:een. Kirkkain kruunu on maailman paras koulutusjärjestelmä, josta haetaan oppia kaikista maanosista. Taloussuhdanteet ovat parantumassa ensimmäistä kertaa vuosikymmeneen. Onko kenenkään syytä olla huolissaan?

Lue kokonaan »

Koulutustasojen välillä tarvitaan vuoropuhelua - puhukaa keskenänne
Tauno Kekäle 31.10.2017

Työllisyysaste. Osaamisen taso, työurien pituus, elinikäinen oppiminen. Vaikeita ja toisiinsa aina monella tavalla liittyviä asioita. Ja korkeakoulutukseen osallistuvien osuus väestöstä, tai koulutustason nosto, esimerkiksi. Tuollaisten käsitteiden pohjalta voidaan lanseerata vaikkapa toisen asteen ammatillisen koulutuksen uudistus, tai lukiouudistus.

Lue kokonaan »

Koulutus ja tutkimus ovat suuressa roolissa muutokseen sopeutumisessa ja muutoksen tekijöinä
Heikki Holopainen 25.10.2017

Digitalisaatio, globalisaatio ja jakamistalous. Tuttuja sanoja, joiden takana on monimutkaisia ilmiöitä. Muutosvoimia, jotka tuovat elämäämme paljon mahdollisuuksia ja myös uhkia. Niiden myötä työtehtäviä poistuu ja uusia tulee tilalle, kilpailu kiristyy, mutta avaa myös yksittäisille ihmisille enemmän valinnan mahdollisuuksia vaikkapa palveluissa.

Lue kokonaan »

Yhteistyö työelämän kanssa on tärkeää kaikilla koulutusasteilla
Piia Alvesalo 09.10.2017

Koulutuksen ja työelämän yhteistyö on kestoteema julkisessa keskustelussa. Oppilaitosten merkittävä tehtävä on tarjota osaamista, jolla pärjää muuttuvassa maailmassa. Työelämän muuttuvien tehtävien ja vaadittavan osaamisen seuraaminen ja ennakointi on elintärkeää, mutta myös haastavaa. Osaamisen ennakointia auttaa tavoitteellinen verkostoituminen ja yhteistyö.

Lue kokonaan »

Arkisto