Etusivu » Blogi

Blogi

Kirjoituksia opetus- ja korkeakoulualasta
 

Yhdessä kohti tulevaa
Anne Somer 15.08.2018

Kesäloma on ohi ja töihin on palattu levänneenä ja akut ladattuna. Nyt onkin aika ottaa suunta kohti syksyä.

Lue kokonaan »

Luokkakokous, ei yksin nostalgiaa
Jukka Laakkonen 02.07.2018

Siinä se on! Vanha pelikenttä ja tuttu kyläkoulun piha, jossa 70- luvulla aloitin koulunkäynnin. Mieleeni muistuu heti mukavia lapsuusajan hetkiä tuolta pihalta. Koulun sisäänkäynnin edessä odottelee jo muutama luokkakaveri iloisesti hymyillen ja lisää väkeä saapuu vähitellen.

Lue kokonaan »

Tekoäly-apajalla
Heikki Holopainen 18.06.2018

Minulle tulee tekoälykeskusteluista onomatopoeettisesti, siis ääntelyä muistuttaen, mieleen Veikko Lavin Silakka-apajalla ralli. Ehkä muistatte: Savukala, hyvä kala, kapakala, makupala jne. Samassa rytmissä soi tekoäly, tukiäly, koneäly, keinoäly. Maallikko käsittää tai on ainakin käsittävinään, että tekoälyssä ollaan tärkeän äärellä, koska resepti on vaikeampi ymmärtää kuin Lavin nuottamiehen sapuskassa – merivettä, perunoita, sekaan suolaa, hiukan voita.

Lue kokonaan »

Reseptejä uuden oppimiseen, kouluviihtyvyyteen ja opiskelijoiden hyvinvointiin
Piia Alvesalo 15.06.2018

Kouluviihtyvyys, hyvinvointi ja oppiminen. Sanat herättävät monenlaisia ajatuksia. Suomen lapset ja nuoret ovat maailman parhaimmistoa osaamisessa, mutta he eivät viihdy koulussa ja opiskelijoiden hyvinvoinnissa on vielä tehtävää.

Lue kokonaan »

Koulutusvientiä yhä ammattimaisemmin
Marianne Huusko 31.05.2018

”TAMK aloittaa tutkintokoulutuksen Egyptissä… Airport College International Oy on solminut yhteistyösopimuksen Yusen Logistics Ltd. kanssa Japanissa. Ensimmäisessä vaiheessa koulutamme tuhat ihmistä ja loppuvuoden aikana tuhat lisää… Jyväskylän, Hämeen ja Lahden ammattikorkeakoulut ovat sopineet Kazakstanin terveysministeriön kanssa laajasta Maailmanpankin lainoittamasta kehittämishankkeesta, joka on arvoltaan noin kaksi miljoonaa euroa.”

Lue kokonaan »

Arkisto