Etusivu » Blogi

Blogi

Kirjoituksia opetus- ja korkeakoulualasta
 

Työelämä ei kehity vain riskejä poistamalla
Jan Schugk 19.09.2017

Siivosin kesäloman päätteeksi työhuonettani sekä töissä että kotona. Näiden arkeologisten kaivausten yhteydessä paljastui kokonaisia kerrostumia erilaisia kirjoituksia työhyvinvointiin liittyen, aina 90-luvun puolivälistä alkaen. Suurin osa teksteistä oli edelleen erinomaisen osuvia. Ne käsittelivät mm. johtamista, esimiestyötä, työyhteisötaitoja, palautteen antamista, joustojen tarvetta, jatkuvaa oppimista ja terveellisten elintapojen edistämistä.

Lue kokonaan »

Seminaari kuoli – eläköön seminaari
Minna-Marika Lindström 14.09.2017

Harpomme sisään Kaapelitehtaalle. Tarkoituksemme on käynnistää siellä koulutusjatkumon visiotyö. Workshopimme alkaa kohta tilaisuudessa, joka on saanut nimekseen Dare to Learn. Sen vastuutaho on nuorista koostuva Sivistyskiihdyttämö, joka edistää elinikäistä oppimista.

Lue kokonaan »

Yhteinen korkeakoululaki on arvokas mahdollisuus, vaikka ei visio olekaan
Heikki Holopainen 11.09.2017

Opetus- ja kulttuuriministerin käynnistämä korkeakoulutuksen ja tutkimuksen visiotyö alkaa olla loppusuoralla. Tavoitteena on ollut muodostaa yhteistä näkymää reilun kymmenen vuoden päähän. Työ on ollut tarpeellinen ja kaivattu jo siksikin, että rahoitusleikkaukset ovat hallinneet viime vuosien korkeakoulukeskustelua. On syytä muistuttaa mieliin, miksi koulutus on suomalaiselle yhteiskunnalle arvokasta ja mitä korkeakoulujen toiminnalla tavoitellaan.

Lue kokonaan »

Hyvä johtaminen vaatii asennetta ja työkaluja
Teemu Hassinen 04.09.2017

Muutokset haastavat johtamisen. Hyvä johtaminen on mahdollista muuttuvissa tilanteissa, kun asenteet ja työkalut ovat kunnossa. Toimintaympäristön muutokset eri muodoissaan vaikuttavat johtajuuden haasteisiin. Kaikkiin muutoksiin johtajat ja esimiehet eivät pysty itse vaikuttamaan, mutta taitava esimies huomioi toimintaympäristön tekemisessään.

Lue kokonaan »

Koulutuksen arvonlisäverotus ja koulutuspolitiikka eivät kohtaa MBA-opinnoissa
Heikki Holopainen 18.08.2017

Ulkomaisten korkeakoulujen ja niiden franchising-kumppaneiden toiminta Suomessa nousee aika ajoin keskusteluun. Ulkomaisten korkeakoulujen koulutustoiminta maassamme on toistaiseksi ollut varsin vähäistä ja pienimuotoista. Suomen korkeakoulujärjestelmän korkean laadun, kattavuuden ja opiskelijoille maksuttoman korkeakoulutuksen vuoksi maamme ei ole ollut kiinnostava markkina kansainvälisille korkeakoulutuksen tarjoajille.

Lue kokonaan »

Arkisto