Etusivu » Blogi

Blogi

Kirjoituksia opetus- ja korkeakoulualasta
 

Yrittäjyysyliopistosta asiantuntijaksi ja yrittäjäksi
Kirsi Peura 12.03.2018

Asiantuntijoiden ja osaavan työvoiman koulutus on saanut uusia piirteitä, kun yliopistot ovat alkaneet ottaa yrittäjyyttä omaksi asiakseen. Yrittäjyyskoulutuksen lisääntyessä erilaiset yrittäjämäiset toimintatavat ovat myös lisääntymässä yliopistoissa. Tämä kehityskulku on globaali eikä koske pelkästään Suomea. Yliopistoille on kautta maailman asetettu rooleja yrittäjyyden ja innovaatioiden edistämisen saralla, ja monin paikoin puhutaan jo muun muassa yrittäjämäisistä yliopistoista. Turun yliopisto on lähtenyt tähän kehityskulkuun mukaan, ja on laatinut tätä varten yrittäjyyden ja yrittäjyyskoulutuksen strategian. Tämän strategian alla tehtävää yrittäjyyden edistämisen työtä kutsutaan yliopistossamme yrittäjyysyliopistoksi.

Lue kokonaan »

Työehtosopimuksista neuvotteleminen on vaikuttavaa ja vastuullista toimintaa
Teemu Hassinen 18.02.2018

Yliopistojen ja yksityisen opetusalan työehtosopimusneuvotteluita on leimannut poikkeuksellisen aktiivinen viestintä julkisuudessa erityisesti OAJ:n ja JUKOn taholta. Neuvotteluiden aikainen toisen osapuolen syyttely ja tilanteen dramatisoiminen ei ole vastuullista neuvottelutoimintaa. Tarkoitusperä toiminnalle sekä siitä viestimiselle, tulisi pohjautua haluun tehdä yhteistyötä, aivan kuten toiminnan kannalta tärkeimmällä, paikallistasolla tapahtuu.

Lue kokonaan »

Koulut, hyödyntäkää vanhempia koulun arjessa
Ulla Siimes 14.02.2018

Äiti, sä et ainakaan tuu vanhempainiltaan! Onko teidän pakko tulla sinne mun arviointikeskusteluun? Antakaa mun päättää mun asioista itse!

Lue kokonaan »

Vahvalla koulutuksella, tutkimuksella ja yhteistyöllä pärjäämme myös seuraavat 100 vuotta
Jouko Niinimäki 03.01.2018

Runsaassa sadassa vuodessa olemme yhdessä rakentaneet Suomesta yhden maailman kilpailukykyisimmistä maista. Meidät tunnetaan maailmalla edistyksellisenä demokraattisena valtiona, jossa instituutioihin ja viranomaisiin voi luottaa. Suomi on maailman vakain valtio, maailman turvallisin maa, meillä on maailman paras hallinto ja riippumattomin oikeuslaitos. Suomi on maailman viidenneksi onnellisin ja toiseksi tasa-arvoisin maa. Tästä kaikesta saamme pohjimmiltaan kiittää sivistystä, joka on luotu maantieteellisesti kattavan jatkuvasti parannetun tasa-arvoisen koulutusjärjestelmän kautta. Ilman aikojen yli jatkunutta päättäjien viisautta panostaa koko kansan koulutukseen ja tutkimukseen emme olisi tässä pisteessä.

Lue kokonaan »

Yhdessä tekemisen välttämättömyys
Minna-Marika Lindström 18.12.2017

Olemme syksyn kuluessa tavanneet teitä, yhteistyökumppaneitamme ja jäseniämme. Olemme käyneet keskustelua suomalaisen koulutusjärjestelmän tulevaisuudesta ja siinä samalla toki myös nykyisyydestä. Täsmällisesti sanottuna olemme olleet kiinnostuneita näkemyksistänne, jotka ovat toimineet syötteinä kun työstämme parhaillaan suomalaisen koulutusjärjestelmän visiota.

Lue kokonaan »

Arkisto