Etusivu » Ajankohtaista » Uutiset ja tiedotteet

Uutiset ja tiedotteet

Yksityisen opetusalan ja ammatillisten aikuiskoulutuskeskusten sovintoehdotukset hyväksytty


02.03.2018

Sivistystyönantajat, OAJ, JHL ja JYTY ovat tänään 2.3.2018 hyväksyneet

sovittelija Jukka Ahtelan sovintoehdotuksen koskien yksityistä opetusalaa ja ammatillisia aikuiskoulutuskeskuksia.

 

Yksityisen opetusalan ja ammatillisten aikuiskoulutuskeskusten työehtosopimusten piirissä työskentelee yhteensä noin 20 000 työntekijää. Sopimusten piiriin kuuluvat ammattikorkeakoulut, ammatilliset, yleissivistävät ja vapaan sivistystyön oppilaitokset, urheiluopistot, taiteen perusopetus sekä ammatilliset aikuiskoulutuskeskukset.

 

-        Olemme erittäin tyytyväisiä, että mm. ylioppilaskirjoituksia uhannut lakko peruuntuu. Neuvotteluosapuolet toimivat tässä vastuullisesti, toteaa Sivistystyönantajien työmarkkinajohtaja Anne Somer.

 

Sovintoesityksessä on sovittu palkoista kahdelle vuodelle ja yhdelle kuukaudelle. Sopimuskausi on 1.3.2018 – 31.3.2021, josta viimeinen vuosi on optiovuosi. Palkankorotusprosentti 25 kuukaudelle on 3,0% (24 kuukaudelle 2,9%). Lisäksi esitys sisältää molempien osapuolten tavoitteiden mukaisia tekstimuutoksia sekä useita työryhmätoimeksiantoja esim. työaika- sekä palkkausjärjestelmien kehittämiseen.

 

-        Sovintoesitys pitää sisällään tulevaisuuteen katsovia elementtejä. Kustannustason nousu on oppilaitoksille raskasta, mutta oli tärkeää, että esityksessä huomioitiin oppilaitosten vaikea taloudellinen tilanne, toteaa Sivistystyönantajien työmarkkinalakimies Petteri Kauppinen.

 

 

Lisätietoja,

Anne Somer p. 050 345 2134

Työmarkkinajohtaja, Sivistystyönantajat

 

Petteri Kauppinen p. 050 564 3872

Työmarkkinalakimies, Sivistystyönantajat

 

Teemu Hassinen p. 050 562 7004

Toimitusjohtaja, Sivistystyönantajat


Takaisin uutisiin ja tiedotteisiin