Etusivu » Ajankohtaista » Uutiset ja tiedotteet

Uutiset ja tiedotteet

Riihessä mitataan osaamisen ja sopimusten arvostus


29.08.2016

Budjettiriihessä on kunnioitettava kilpailukykysopimusta ja hallituksen aiemmin antamat lupaukset tulee pitää. Uusia leikkauksia koulutukseen ja tutkimukseen ei saa tehdä. Valtiovarainministeriön talousarvioesityksessä esitetyt leikkaukset tulee perua.

 

Hallituksen tulee kunnioittaa kilpailukykysopimusta ja soveltaa julkisen sektorin määritelmää kuten osapuolet ovat sen kilpailukykysopimuksen yhteydessä määritelleet. Hallituksen tulee budjettiriihen yhteydessä perua yliopistoihin, ammattikorkeakouluihin ja muihin yksityisiin koulutuksen järjestäjiin kilpailukykysopimuksen vuoksi suunnitellut yllättävät lisäleikkaukset. Lisäksi uusia leikkauksia koulutukseen ja tutkimukseen ei tule kohdistaa.

 

− Koulutus ja tutkimus ovat kantaneet suuren taakan julkisen talouden tasapainottamisesta. Osaamiseen panostaminen ei saa jäädä vain juhlapuheiden tasolle, toteaa Sivistystyönantajien toimitusjohtaja Teemu Hassinen. 

 

Hallituskaudella on jo linjattu yli 700 miljoonan euron suorat leikkaukset koulutukseen ilman uusiakin leikkauksia. Koulutukseen on kohdistettu suuremmat leikkaukset kuin tämän osuus on julkisista panostuksista.

 

− Koulutuksen järjestäjien tilannetta voidaan tukea eri tavoin. Esimerkiksi ammatillista koulutusta koskevien 190 miljoonan euron säästöjen jaksottaminen useammalle vuodelle olisi askel oikeaan suuntaan, toteaa Teemu Hassinen.

 

Lisätietoja,

Teemu Hassinen

Toimitusjohtaja, Sivistystyönantajat

050-5627004

 

 


Takaisin uutisiin ja tiedotteisiin