Etusivu » Ajankohtaista » Uutiset ja tiedotteet

Uutiset ja tiedotteet

Koulutusjärjestelmää on kehitettävä kokonaisuutena


08.05.2018

Suomalainen koulutusjärjestelmä tuottaa jatkossakin parasta mahdollista osaamista, jos sitä kehitetään yhteistyössä ja kokonaisuutena, toteavat 11 kansanedustajaa kaikista eduskuntapuolueista sekä Sivistystyönantajat ja 12 muuta koulutusalan järjestöä yhteisessä kannanotossaan.

 

- Jotta suomalainen koulutusjärjestelmä voi olla tulevaisuudessa maailman paras, tulee sitä kehittää kokonaisuus huomioiden. Perinteisesti kehitämme koulutusta osa kerrallaan, emme järjestelmää kokonaisuutena, sanoo Sivistystyönantajien toimitusjohtaja Teemu Hassinen.

 

Sivistystyönantajat julkisti huhtikuussa vision suomalaiselle koulutusjärjestelmälle. Siinä korostuivat kokonaisuuden lisäksi yhteistyön ja avoimuuden merkitys, globaalien mahdollisuuksien hyödyntäminen sekä yksilöllisten koulutusmahdollisuuksien tarjoaminen elämän kaikissa vaiheissa.

 

- Maailma muuttuu vauhdilla. Muun muassa väestörakenteen muutos, työn murros ja teknologinen kehitys vaikuttavat vahvasti Suomeen. Koulutusjärjestelmä voi antaa meille jatkossakin etulyöntiaseman muutosten keskellä, toteaa Sivistystyönantajien asiantuntija Heikki Holopainen

 

Kansanedustajat ja järjestöt ehdottavatkin, että Suomelle laaditaan yhteinen osaamisen, sivistyksen ja koulutuksen näkymä, joka ulottuu yli vaalikausien.

 

Yhteinen aloite

Sivistystyönantajien visio

 

Lisätietoja,

Heikki Holopainen, p. 0400 639 331

Asiantuntija, Sivistystyönantajat

 

Teemu Hassinen, p. 050 562 7004

Toimitusjohtaja, Sivistystyönantajat

 

 


Takaisin uutisiin ja tiedotteisiin