Etusivu » Ajankohtaista » Uutiset ja tiedotteet

Uutiset ja tiedotteet

Ammattikorkeakouluosaajille on kysyntää


28.11.2016

Suomalaisissa korkeakouluissa työelämän ja korkeakoulujen yhteistyö on kattavinta maailmassa. Ammattikorkeakoulujen yhteistyö yritysten kanssa on laajaa ja monipuolista. Yhteistyötä tehdään kiinteänä osana opintoja ja mm. yrittäjyyden edistämisessä, tutkimushankkeissa ja neuvottelukuntatoiminnassa. 

Työelämäyhteistyötä tehdään eri tasoilla hallitustyöstä yritysten kanssa tehtäviin projekteihin, eikä se aina näy julkisuudessa

 

Ammattikorkeakoulut ovat alueillaan vahvoja innovaatiotoimijoita ja tärkeitä kumppaneita erityisesti pk-yrityksille. Ammattikorkeakouluosaajille on vahva tilaus suomalaisissa yrityksissä.

 

Työelämä muuttuu jatkuvasti. Koulutuksen on tuotettava osaajia tämän hetken työelämään ja samaan aikaan sen on kyettävä ennakoimaan tulevaisuuden osaamistarpeita. Tulevaisuuden toimintaympäristöä luodaan yhteistyössä työelämän kanssa.

 

-        Ammattikorkeakoulut suhtautuvat erittäin positiivisesti uudenlaisen työelämäyhteistyön kehittämiseen. Siihen tarvitaan monipuolisia yhteyksiä ja pitkäjänteistä sitoutumista sekä korkeakouluilta että yrityksiltä, sanoo Sivistystyönantajien asiantuntija Heikki Holopainen.

 

Elinkeinoelämän keskusliitto EK julkisti 28.11.  AMK-linjauksensa

 

Sivistystyönantajien selvitys korkeakoulujen ja yritysten yhteistyöstä

 

Lisätietoja,

Heikki Holopainen

Asiantuntija, Sivistystyönantajat

p. 0400 639331

 


Takaisin uutisiin ja tiedotteisiin